Ik kan bepaalde bestanden of mappen niet aanpassen of verwijderen.

Antwoord Als u bepaalde mappen of bestanden niet meer kunt aanpassen of verwijderen, dan wil dit zeggen dat deze mappen of bestanden de userrechten 'Apache' hebben meegekregen bij installatie in plaats van uw eigen gebruikersnaam. Om deze bestanden toch te kunnen aanpassen of verwijderen doet u het volgende:

1) Log in in het controlpanel.
2) Kies voor 'bestandenbeheer' (of de map 'files' bovenaan).
3) Navigeer naar de map of het bestand waarvan u de rechten wenst te wijzigen.
4) Klik rechts naast de naam op 'Reset Ownership' om het bestand of de map naar uw gebruikersnaam om te zetten.

""

Klik op 'recursively' om alle bestanden in dezelfde map tegelijkertijd om te zetten.

De map of de bestanden hebben nu uw eigen username en u kunt deze probleemloos aanpassen of verwijderen.

Artikel details
Artikel ID: 135
Categorie: Servers en sitebeheer
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.5/5.0 (11)