Mijn Wordpress website geeft een 403-foutmelding op mijn mobiel.

Antwoord

Sommige mobiele aps roepen het bestand xmlrpc.php in Wordpress aan. Dit bestand wordt standaard geblokkeerd op onze servers omdat het massaal door hackers misbruikt wordt voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen (zie ook https://www.trustwave.com/en-us/resources/blogs/spiderlabs-blog/wordpress-xml-rpc-pingback-vulnerability-analysis/).

U kunt deze protectie omzeilen door onderstaande regels aan het .htaccess-bestand van de website toe te voegen. De website zal daarna ook op uw mobiel werken.

<Files xmlrpc.php>
Require all granted
</Files>

Tevens zouden we willen adviseren om de 'disable-xml-rpc-pingback'-plugin te installeren, deze voorkomt dat uw Wordpress-website wordt misbruikt voor het uitvoeren van een DDoS-aanval: http://wordpress.org/plugins/disable-xml-rpc-pingback/. Indien blijkt dat uw website toch wordt misbruikt kan dit leiden tot een blokkade van uw hostingpakket.

Artikel details
Artikel ID: 174
Categorie: Scripts en CMS
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.0/5.0 (4)