Mijn mailscript werkt niet. Hebben jullie een alternatief?

Antwoord U kunt in dat geval gebruik maken van een PHP emailscript waarmee u uw emailformulieren makkelijk kunt aanpassen om ze werkend te krijgen. Download het php formulier

Het zip bestand bestaat uit 2 bestanden. Een mailform.php bestand, dit hoeft u alleen maar te uploaden naar de ruimte (de map waarin ook het contactformulier staat) die u bij ons heeft. Het tweede bestand is een example.html bestand, waarin u een voorbeeld van een formulier terugvindt. In dit bestand staan de volgende regels die u nodig heeft om uw formulier werkend te krijgen:

<form action="mailform.php" method="post">
<input type="hidden" name="mf_recipient" value="noreply@somedomain.tld" />
<input type="hidden" name="mf_subject" value="form submitted by a visitor" />
<input type="hidden" name="mf_redirect" value="thankyou.html" />

U dient de form regel in uw emailformulier te vervangen door de bovenstaande form regel. U dient in de regel niets te veranderen. De 3 regels daaronder dient u ook in uw code te plaatsen. Hieronder worden de 3 regels uitgelegd.

<input type="hidden" name="mf_recipient" value="noreply@somedomain.tld" />

In deze regel dient u het emailadres aan te geven waar het formulier naar verstuurd moet worden.

<input type="hidden" name="mf_subject" value="form submitted by a visitor" />

In deze regel kunt u het onderwerp aangeven wat er in de email komt te staan die u krijgt.

<input type="hidden" name="mf_redirect" value="thankyou.html" />

In deze regel geeft u aan welke pagina er moet worden weergegeven nadat het bericht verstuurd is. U kunt bijvoorbeeld een bedankt pagina maken welke na het versturen van de email wordt weergegeven.

Mocht u een Frontpage formulier om willen zetten vervang dan de volgende 2 regels door de 4 bovenstaande.

<form method="POST" action="--WEBBOT-SELF--">
<!--webbot bot="SaveResults" U-File="fpweb:///_private/form_results.csv" S-Format="TEXT/CSV" S-Label-Fields="TRUE" -->

Artikel details
Artikel ID: 63
Categorie: Email
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.3/5.0 (6)