Hoe kan ik mijn email in Windows Mail (Windows 8) instellen?

Antwoord

1. Klik op Accounts en daarna op 'Voeg een account toe'.
2. Selecteer Ander account.
3. Kies bij Soort Account voor IMAP en klik op 'Verbinding maken'.
4. Vul bij 'Jouw Overige-account' het volledige emailadres en het bijhorende wachtwoord in.
5. Klik op 'Meer details weergeven' en vul onderstaande gegevens in:

- E-mailadres: het volledige emailadres
- Gebruikersnaam: nogmaals het volledige emailadres
- Wachtwoord: het wachtwoord dat bij het emailadres hoort
- Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): mail.uwdomeinnaam.nl (uwdomeinnaam.nl wijzigen in uw eigen domeinnaam)
- Vul bij 'Poort' het getal 143 in.
- Server voor uitgaande e-mail (SMTP): mail.uwdomeinnaam.nl (uwdomeinnaam.nl wijzigen in uw eigen domeinnaam)
- Vink de optie 'Op de server voor uitgaande e-mail is authenticatie vereist' aan.
- Vink de optie 'Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen' aan.
- Vul bij 'Poort' het getal 587 in.

6. Klik tenslotte op 'Verbinding maken' om uw gegevens te bevestigen en sla het account op.

Artikel details
Artikel ID: 163