Hoe kan ik mijn email in Outlook 2010 instellen?

Antwoord

1. Klik in de werkbalk op Bestand en selecteer Info
2. Klik op Account toevoegen.
3. Kies de optie Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren en klik op 'Volgende'.
4. Kies de optie Internet-e-mail en klik op 'Volgende'.
5. Vul onderstaande gegevens in:

Gebruikersgegevens

- Naam: de naam die anderen zullen zien als ze een e-mail van u ontvangen.
- E-mailadres: het volledige emailadres

Servergegevens

- Type account: kies IMAP of POP3 (om email op de server te bewaren kiest u IMAP)
- Server voor inkomende e-mail: mail.uwdomeinnaam.nl (uwdomeinnaam.nl wijzigen in uw eigen domeinnaam)
- Server voor uitgaande e-mail (SMTP): mail.uwdomeinnaam.nl (uwdomeinnaam.nl wijzigen in uw eigen domeinnaam)

Aanmeldingsgegevens

- Gebruikersnaam: het volledige emailadres
- Wachtwoord: het wachtwoord dat bij het emailadres hoort

Vink 'Wachtwoord onthouden' aan.

6. Klik op 'Meer instellingen' en ga naar het tabblad 'Server voor uitgaande e-mail'.
7. Vink de optie Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist aan.
8. Selecteer Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail.
9. Ga naar het tabblad Geavanceerd en vul in:

- Inkomende e-mail: 110 (POP3) of 143 (IMAP)
- Uitgaande e-mail (SMTP): 587

10. Klik op 'OK' om het venster 'Instellingen voor internet e-mail' te sluiten.
11. Klik op 'Accountinstellingen testen' om de instellingen te testen.
12. Klik tenslotte op 'Volgende' en daarna op 'Voltooien'.

Artikel details
Artikel ID: 165