Hoe kan ik mijn website benaderen voordat mijn domeinnaam actief is?

Antwoord U kunt door middel van het aanpassen van de hosts file op uw pc een domeinnaam doorverwijzen naar een specifieke server. Op deze manier kunt u uw website bekijken op een andere server, zonder dat anderen dit ook zien. Dit kan handig zijn wanneer u uw website gaat migreren naar een nieuwe server of wanneer de verhuizing van uw domeinnaam nog niet is afgerond.

Om uw hosts file aan te passen, opent u het programma Kladblok. Indien u gebruik maak van Windows Vista, Windows 7, Windows 8 of Windows 10, dan dient u deze als Administrator uit te voeren (rechtermuisknop en dan 'Als Administrator uitvoeren').

Wanneer u Kladblok heeft geopend, gaat u naar 'C:\Windows\System32\drivers\etc'. Indien u daar geen bestanden ziet staan, dan verandert u rechtsonder 'Tekstdocumenten (*.txt)' naar 'Alle bestanden (*.*)'.

Hier opent u het bestand 'hosts'. Onderaan het bestand voegt u op een nieuwe regel, de onderstaande regel toe:

<uw IP-adres> <uwdomein.ext> <www.uwdomein.ext>

Bijvoorbeeld:

83.172.180.139 mijndomeinnaam.nl www.mijndomeinnaam.nl

Het juiste ip-adres waarop uw website wordt gehost vindt u terug door in het DirectAdmin-controlpanel te kiezen voor 'Accountinstellingen / Statistieken / Logs'. In het midden van die pagina vindt u onder de taalkeuze het ip-adres terug.

Vervolgens slaat u de wijziging op en vanaf dat moment verwijst het domein naar het ingestelde IP-adres, maar dan alleen voor uw eigen systeem.

NB: Mogelijk dient u de dns op uw pc nog te 'flushen' vooraleer de wijziging effect heeft. Hiervoor opent u een command prompt en geeft u het onderstaande commando, gevolgd door een enter:

ipconfig /flushdns

Artikel details
Artikel ID: 168
Categorie: Servers en sitebeheer
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.3/5.0 (22)