Hoe kan ik mijn email in Mac Mail (Yosemite) instellen?

Antwoord

1. Open Apple Mail en ga naar 'Voorkeuren'.

2. In het venster dat verschijnt, klikt u op 'Account'. Door op het '+ teken' te klikken kunt u een nieuw emailaccount toevoegen. Kies voor de optie 'Voeg andere Mail-account toe...'

3. In het venster dat verschijnt, vult u onderstaande gegevens in:

- Volledige Naam: uw eigen naam
- E-Mailadres: het volledige emailadres
- Wachtwoord: het wachtwoord dat bij het emailadres hoort

Na enige tijd ziet u de melding dat de account handmatig geconfigureerd moet worden. Klik op 'Volgende'.

4. In het volgende scherm dat verschijnt, vult u de onderstaande gegevens in:

- Type account: IMAP of POP3 (om email op de server te bewaren kiest u IMAP)
- Server inkomende post: mail.uwdomeinnaam.nl (uwdomeinnaam.nl wijzigen in uw eigen domeinnaam)
- Gebruikersnaam: het volledige emailadres
- Wachtwoord: het wachtwoord dat bij het emailadres hoort

Als u de gegevens heeft ingevuld klikt u op 'Volgende'.

5. In het volgende scherm dat verschijnt, vult u de onderstaande gegevens in:

- Server uitgaande post: mail.uwdomeinnaam.nl (uwdomeinnaam.nl wijzigen in uw eigen domeinnaam)
- Gebruikersnaam: het volledige emailadres
- Wachtwoord: het wachtwoord dat bij het emailadres hoort

Als u de gegevens heeft ingevuld klikt u op 'Maak aan'.

Voordat uw emailadres goed werkt dient u nog enkele wijzigingen aan de instellingen uit te voeren. Ga linksboven naar 'Voorkeuren' in het menu en kies daarna voor 'Accounts'. In de kolom links ziet u het emailadres dat u heeft aangemaakt. Klik hier éénmaal op het betreffende emailaccount.

6. Ga naar het derde tabblad 'Geavanceerd' en vink de optie 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' uit. Naast het poortnummer vinkt u 'Gebruik SSL' uit, bij Identiteitscontrole selecteert u 'Wachtwoord'.

Sla de instellingen op door het scherm te sluiten en klik op 'Bewaar'. Ga daarna terug naar 'Voorkeuren' in het menu en kies voor 'Accounts'. Klik op het betreffende emailaccount.

7. Klik in het eerste tabblad 'Accountinformatie' in het uitklapmenu bij 'Server uitgaande post (SMTP)' op 'Wijzig SMTP serverlijst...'.

8. Klik op 'Geavanceerd' en vink de optie 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' uit. Vul bij Poort '587' in en vink 'Gebruik SSL' uit.

Let op! We vernemen sinds de laatste update van Apple (Yosemite) van klanten dat Apple Mail instellingen niet goed vasthoudt en in sommige gevallen voor SMTP SSL juist AAN dient te staan. Dit lijkt echt een probleem te zijn in Apple Mail gezien het internet vol staat met vergelijkbare meldingen; zie bijvoorbeeld https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=apple+mail+ssl+yosemite ). Mocht u hier last van ondervinden raden we het aan hier melding van te maken bij Apple.

9. Selecteer 'Wachtwoord' bij 'Identiteitscontrole' en vul eronder nogmaals de gebruikersnaam (het volledige emailadres) en het bijhorende wachtwoord in.

10. Klik op 'OK' om uw instellingen in Mail af te ronden en gebruik te maken van uw emailadres.

Artikel details
Artikel ID: 178
Categorie: Email
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.9/5.0 (25)