Hoe verhoog ik de max_input_vars-parameter voor mijn website?

Antwoord

Om securityredenen (zie http://www.h-online.com/security/news/item/Critical-PHP-vulnerability-being-fixed-Update-1427316.html) is het aantal input parameters in php sinds php-versie 5.3.9 gelimiteerd tot 1000. Dit kan bij een beperkt aantal scripts, waaronder prestashop en sommige Wordpress-thema's, die gebruik maken van grote hoeveelheden invoervelden, voor problemen zorgen bij het opslaan van de data.

U kunt de limiet optrekken door onderstaande regel toe te voegen aan het .htaccess-bestand van uw website:

php_value max_input_vars 5000

waarbij de limiet in dit voorbeeld verhoogd wordt naar 5000.

Opgelet: stel deze waarde niet te hoog in - en al zeker niet op onbeperkt - om te voorkomen dat uw website het slachtoffer wordt van een Hash Collision DDoS-aanval!

Artikel details
Artikel ID: 181
Categorie: PHP-ondersteuning
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.3/5.0 (18)