Kennisbank
123-webhost > Kennisbank overzicht

Zoeken:


Ik ontving een 'additional action required'-email van Nominet. Wat moet ik hiermee?

Antwoord In 2014 jaar is Nominet, de uitgever van onder meer .co.uk-domeinnamen, een validatieprocedure gestart bij elke registratie of verhuizing van zowel het top-level domein .uk als de second-level domeinen, waaronder .co.uk en .org.uk. Van iedere domeinhouder worden de bij de registratie of verhuizing opgegeven adresgegevens gecontroleerd. Als deze niet met officiƫle bronnen overeenkomen of als het adres niet kan worden geverifieerd neemt de registry contact op met de domeinhouder. Deze dient dan een bewijs te sturen dat het adres wel correct is, zoals een kopij van het paspoort.

Voor domeinhouders in het Verenigd Koninkrijk verlopen de meeste validaties zonder problemen, maar registranten daarbuiten worden bijna altijd gevraagd om een bewijsstuk. Dit gebeurt omdat Nominet alleen valideert tegen een adressenbestand van het Verenigd Koninkrijk. Omdat het proces onbekend is bij de domeinhouder en de emails bovendien in het Engels worden verstuurd, is het geen uitzondering dat de domeinhouder de email negeert en in het ergste geval zijn domein plots op zwart (suspended) ziet gaan.

Bent u houder van een .co.uk- of .org.uk-domeinnaam en ontvangt u een mail van Nominet om bijkomende informatie, dan dient u hierop altijd te reageren. U kan best gewoon reply'en op de email met een kopij van het paspoort van de domeinhouder in bijlage. In de meeste gevallen wordt dit aanvaard als bewijsstuk en ontvangt u korte tijd later een nieuwe email van Nominet met de melding dat de validatie geslaagd is. Reageert u niet op de mail van Nominet, dan zal de werking van uw domeinnaam door Nominet op non-actief worden geplaatst tot u alsnog het nodige bewijsmateriaal doorstuurt.
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 182
Categorie: Domeinnamen
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.9/5.0 (11)

 
« Ga terugAlgemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy | Prijzen in euro en exclusief btw tenzij anders vermeld.