Wat is 'keep-alive' en hoe activeer ik het in mijn website?

Antwoord

Een manier om een website sneller in te laden op een server is gebruik te maken van het 'keep-alive'-protocol in HTTP. 'Keep-alive' zorgt ervoor dat de server de verbinding van de client (browser) niet meer meteen sluit na een request. Hierdoor kan de client meerdere aanvragen doen en kunnen er meerdere antwoorden binnen komen in één enkele verbinding. Dit kan in sommige gevallen het inladen van de pagina tot 50% versnellen.

Om gebruik te kunnen maken van 'keep-alive' voegt u de volgende regels toe aan het .htaccess-bestand van uw website:

<IfModule mod_headers.c>
Header set Connection keep-alive
</IfModule>

U kan na het toevoegen van de regels checken op https://www.giftofspeed.com/check-keep-alive/ of 'keep-alive' correct werkt.

Artikel details
Artikel ID: 186
Categorie: SEO
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (11)