Hoe kan ik de bestanden van mijn website uploaden?

Antwoord Dit kan het beste gebeuren via een FTP-programma. We raden daarbij ws_ftp aan, dat u hier gratis kunt downloaden.

Wanneer u dit programma geïnstalleerd hebt, komt u in een verbindingswizard terecht:

Site Name :
hier kunt u invullen wat u wenst, bijvoorbeeld mijnwebsite.nl of Mijn Website

Connection Type :
hier kiest u voor FTP

Server Address:
vul hier uw domeinnaam in, zonder www voor, bijvoorbeeld mijnwebsite.nl

User Name:
vul hier uw gebruikersnaam in
Password: vul hier uw wachtwoord in

Uw gebruikersnaam en wachtwoord treft u aan in de email met inloggegevens die u van ons na uw bestelling ontving.

Klik tenslotte op 'Voltooien' om verbinding te maken met de server.

Nadat u ingelogd bent is uw scherm in een linker- en rechterhelft verdeeld. Aan de linkerkant ziet u de bestanden op uw eigen computer, aan de rechterkant ziet u de bestanden op de server. Zoek aan de linkerkant op uw eigen harde schijf de bestanden op die u wenst te uploaden.

U dient nu in het rechterscherm de juiste uploadmap te zoeken. In de meeste gevallen is dit de map 'public_html'. Dubbelklik op deze map om ze te openen. Opgelet: wanneer u meerdere domeinnamen host op hetzelfde account kiest u eerst voor de map 'domains' en selecteert u dan de juiste domeinnaam. Let erop dat u de bestanden steeds plaatst in de map public_html, zoniet zijn deze niet zichtbaar op het internet.

Selecteer aan de linkerkant de bestanden die u wilt uploaden. U kunt nu met het pijltje (in het midden van het FTP-programma "-->") uw bestanden kopiëren naar de server of ze eenvoudigweg met de muis van links naar rechts verslepen.

Uw site is nu zichtbaar op het internet.

Tip: vergeet voor het uploaden niet de tijdelijke pagina 'index.html' die standaard in de map public_html staat te deleten.

Artikel details
Artikel ID: 23
Categorie: FTP
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.1/5.0 (28)