Ik krijg de foutmelding '550 Authentication required' bij het verzenden van email.

Antwoord De foutmelding '550 Authentication required' wil zeggen dat uw mailprogramma zich eerst moet aanmelden op de mailserver met uw login en wachtwoord vooraleer email kan worden verzonden. Zonder deze aanmelding tracht u anoniem te verzenden wat niet mogelijk is op onze mailservers.

U kunt in uw mailprogramma instellen dat er automatisch geconnecteerd wordt met uw login en wachtwoord. Onderstaand de instellingen in Outlook en Windows Mail:

1. Kies in Outlook of Windows Mail in het menu 'Extra' voor de optie 'Accounts'.
2. Selecteer het juiste emailaccount en klik op 'Eigenschappen'.
3. Klik op de tab 'servers'.
4. Plaats een vinkje voor 'Voor deze server is verificatie vereist'.
5. Klik rechts ernaast op 'Instellingen'.
6. Selecteer 'De instellingen van de server voor inkomende e-mail gebruiken'.
7. Klik op 'OK' en op 'Toepassen' om de aanpassingen op te slaan.

Note: bij Outlook 2007 en later vindt u deze optie terug bij 'Meer instellingen' in het tabblad 'Server voor uitgaande e-mail'.

Artikel details
Artikel ID: 56
Categorie: Email
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.8/5.0 (74)