Kennisbank
123-webhost > Kennisbank overzicht

Zoeken:


Hoe verhuis ik een .com, .net of .org-domeinnaam naar 123-webhost?

Antwoord Om een ..com, .net of .org-domeinnaam van een andere provider naar 123-webhost te verhuizen dient u volgende stappen te ondernemen (deze procedure geldt ook voor andere tld's zoals .info, .biz, .name, etc.):

- Kijk vooraf in de whois-database of uw domeinnaam op status 'active' of 'ok' staat. Indien het domein op status 'REGISTRAR-LOCK' of 'clientTransferProhibited' staat dient u het eerst door uw huidige registrar te laten unlocken, zoniet kan het domein niet verhuisd worden.

- Plaats een aanvraag via https://secure.123-webhost.net/bestellen/?cart=1. Er wordt automatisch gedetecteerd dat het gaat om een verhuizing.

- Tijdens het bestelproces wordt een authorisatiecode gevraagd die noodzakelijk is voor het inzetten van de verhuizing. Deze code (ook wel 'token' genoemd) kunt u opvragen bij de provider waar de domeinnaam momenteel is ondergebracht. Als u nog niet over deze code beschikt bij de bestelling, dan kunt u ons deze code achteraf ook bezorgen via email of een supportticket.

Zodra wij in het bezit zijn van deze authorisatiecode dienen wij een aanvraag tot verhuizing van de domeinnaam in bij de domeinregistry. Ongeveer 5 tot 7 dagen later is de verhuizing afgerond en verwijst de domeinnaam naar uw webruimte op onze servers.

Tip: vergeet ook niet (indien van toepassing) uw hostingpakket bij de huidige provider te cancelen. De correcte manier waarop dit dient te gebeuren verschilt per provider, u leest daarvoor best hun algemene voorwaarden na.
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 78
Categorie: Domeinnamen
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.3/5.0 (6)

 
« Ga terugAlgemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy | Prijzen in euro en exclusief btw tenzij anders vermeld.