Waarom staat er een test-database in phpMyAdmin?

Antwoord In de nieuwere versies van phpMyAdmin staat standaard een test-database die door alle gebruikers op dezelfde server kan gebruikt en bekeken worden. U kunt deze database eventueel gebruiken om een en ander uit te testen. Daarnaast plaatst mysql ook standaard een database 'information_schema' in phpMyAdmin waarin informatie over de tables wordt opgeslagen.

Echter raden we het gebruik hiervan ten stelligste af. Niet alleen kan iedereen de erin geplaatste inhoud bekijken, de inhoud kan ook door een andere gebruiker gewist of aangepast worden. Plaats dus zeker nooit persoonlijke informatie in deze test-database!

De databases die u zelf aanmaakt in het controlpanel onder 'Mysql-beheer' zijn in principe de enige databases die u dient te gebruiken en die bovendien ook voor andere gebruikers niet zichtbaar zijn.

Artikel details
Artikel ID: 92
Categorie: MySQL
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.4/5.0 (7)