VPS-hosting

Een VPS (Virtual Private Server) is een virtuele server die door middel van Xen-virtualisatie samen met meerdere andere VPS'en is ondergebracht op een uiterst krachtige fysieke dedicated server. Elke virtuele server heeft zijn eigen omgeving en daardoor dezelfde mogelijkheden als een fysieke dedicated server. U krijgt net als op een dedicated server root-toegang en configureert zo de virtuele server naar uw eigen wensen. U bent dus geheel vrij om de software die u wenst te installeren op uw VPS.

Onze virtuele servers worden geplaatst op zeer krachtige en betrouwbare hardware van Dell met een gebundelde kracht van minstens acht processoren en minstens 32 GB aan RAM-geheugen. Bij elke VPS krijgt u het DirectAdmin-controlpanel gratis. De VPS is voorzien van onder meer CentOS, Apache, PHP, MySQL (MariaDB) en een eigen mailserver.

Waarom VPS-hosting?

In het verleden moest u voor het hosten van grote websites of eigen applicaties in een aparte serveromgeving een eigen server of dedicated server huren. Voor vele klanten was zo’n dedicated server echter te groot en te duur. Een virtual private server (VPS) geeft u nu de mogelijkheid grote websites of eigen applicaties te hosten in een aparte serveromgeving, zonder dat daarvoor een dedicated server moet worden gehuurd.

Een VPS biedt precies dezelfde voordelen als een dedicated sever, doch in plaats van een eigen server te huren, deelt u een server met anderen, wat veel goedkoper is. Dat u de server deelt is trouwens niet merkbaar. Elke virtuele server bevat immers een lokale kopie van het besturingsysteem dat draait in een zogenaamde ‘sandbox’, wat betekent dat uw VPS geen invloed ondervindt van andere virtuele servers op de dedicated server.

Voordelen van VPS-hosting

Eigen omgeving: installeer/configureer software op uw VPS naar wens met root-toegang.
Goedkoop: u betaalt niet voor een ondergebruikte server.
Veilig en stabiel: geen veiligheidrisico of overlast door andere gebruikers.
Geen limieten: u hoeft alleen rekening te houden met de capaciteiten van de VPS.
Snel uitbreidbaar: voeg binnen minuten extra diskruimte of geheugen toe aan de VPS.
Failover Systeem: uw VPS herstart automatisch op een andere server indien nodig.

Vergelijk hier onze verschillende VPS-pakketten en hun mogelijkheden.

Klantenpaneel login

Laatste nieuwsAlgemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy | Prijzen in euro en exclusief btw tenzij anders vermeld.